Angstgruppe Teen2024

Det praktiske omkring gruppeforløbet 8.- 10. klasse


Hvornår: Der er nye hold i februar 2024
Kontakt mig for at komme på listen over interesserede, så vil jeg kontakte jer, så snart datoerne er på plads.

Antal gruppemøder: 12 x 2 timer

Lokation: I København & Roskilde

Pris: 7920 kr. ( inkl. materiale & telefonisk rådighed )
Med en henvisning fra lægen har du en højere egenbetaling end her –  Du får også 24 gruppetimer i stedet for det normale 12 sessioner en henvisning giver – og det er uden lange ventelister.

Sociale relationer kan også blive påvirket af angst. En teenager med angst kan føle sig usikker i sociale sammenhænge, have svært ved at deltage i sociale begivenheder eller møde nye mennesker. Tanker om at blive bedømt eller ikke blive accepteret kan skabe angst og isolering, hvilket kan påvirke deres selvopfattelse og følelse af tilhørsforhold.

Angst kan også have indflydelse på en teenagers mentale og følelsesmæssige velvære. De kan opleve hyppige perioder med uro, nervøsitet og frygt, hvilket kan påvirke deres selvtillid og selvværd. Søvnproblemer, humørsvingninger og fysiske symptomer som hovedpine eller mavesmerter kan også opstå som følge af angst.

Det er vigtigt at forstå, at angst er en legitim udfordring, som mange teenagere står over for. At skabe et støttende og forstående miljø er afgørende. Lærere, forældre og sundhedspersonale kan spille en væsentlig rolle ved at være opmærksomme på tegnene på angst og tilbyde støtte og ressourcer til at håndtere det.

For teenagere med angst er det vigtigt at søge hjælp og støtte. Oplevelsesorienteret terapi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness kan være nyttige redskaber til at lære at håndtere angstsymptomer og udvikle sunde mestringsevner. At have en åben dialog med en betroet voksen og at dele oplevelser med ligesindede kan også være gavnligt.

Selvom angst kan være udfordrende, er det vigtigt for teenagere at vide, at de ikke er alene, og at der er hjælp til rådighed. Med den rette støtte og vejledning kan en teenager med angst lære at håndtere angstsymptomerne og trives både i skolen og i deres sociale liv.

Indledende samtale

En indledende samtale før et angstgruppeforløb er vigtig for at skabe tillid og afklare forventninger. Det giver mulighed for at sikre at deltagerne kan drage fordel af angstgruppeforløbet og forstå individuelle behov og mål.

Desuden hjælper det med at opbygge en positiv gruppedynamik og sikre et vellykket og givende forløb.